Πώς να καταστρέψετε τη φήμη σας (ολίγον τι)

12:06 π.μ.

(2) Comments

Εμπειρίες από επαρχία, συνέχεια. Λοιπον, εκεί που βρισκόμασταν στο Ν.Ηλείας, ήμασταν καλεσμένοι σε ένα γάμο.

Ολα καλά. Ο γάμος όμορφος, ο κόσμος πολύς, ο καιρός καλός.

Το τραπέζι θα γινόταν σε ένα πασίγνωστο κτήμα. Και εδώ αρχίζει η έμπνευση για το πώς μπορεί κανείς να καταστρέψει τη φήμη του ως διοργανωτής:

1. Παίρνετε ένα κτήμα με φήμη ΠΟΛΛΩΝ ετών.
2. Εξετάζετε τον κόσμο που θα παρευρεθεί. Γνωρίζετε, εκ των προτέρων, οτι οι περισσότεροι καλεσμένοι είναι ντόπιοι που έχουν τις δικές τους καλλιέργειες ή τα δικά τους κοπάδια και γνωρίζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ γύρω από τις ποιότητες του γάλακτος, των τυριών, των λαχανικών και δεν συμμαζεύεται. Οταν λέμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ, οι άνθρωποι μπορούν να μυρίσουν ένα λάχανο και να σου πουν αν στο χώμα που το φύτεψες έχεζαν αγελάδες ή κατσίκες.
3. Βάζετε CATERING. Με την γνωστή ποιότητα υλικών (όπωσσσ Αμερρρική, που λέει και η διαφήμιση). Πανιασμένες φλογέρες, ξυνό τσατζίκι, κεφτεδάκια μπλιαχ, τυριά σε κατάσταση τήξεως.
4. Σερβίρετε ΝΕΡΩΜΕΝΟ κρασί σε χρώμα βυσσινάδας, χύμα, και μόνο κόκκινο. Ετσι, για να κάνετε όλον τον κόσμο να παραγγείλει μπύρες.
5. Προσθέτετε μια δόση ανοργανωσιάς και μερικές ξυνισμένες υπαλλήλους (παρακαλώ, μπορείτε να πάρετε μια και μαζεύετε τώρα, το άδειο μπολάκι της σαλάτας; - ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕ). Σερβίρετε τούρτα δύο φορές στο ίδιο τραπέζι και αφήνετε ορισμένα τραπέζια να απορούν γιατί τόσες τούρτες πετάνε γυρω γύρω και στο δικό τους δεν προσγειώνεται καμία.
6. Σώνετε την κατάσταση με κάτι ντόπια γουρουνόπουλα και αρνιά τα οποία όμως τα έχετε σερβίρει αρκετά αργά ωστε να έχουν κρυώσει και να είναι (ειδικά το αρνί) κάτι μεταξύ μαστίχας Χίου και πλαστελίνης.

Φυσικά περιττό να σας πω οτι οι ντόπιοι δεν άγγιξαν τίποτα από το catering. Ούτε από το κρασί. Γνωρίζουν οι άνθρωποι, αυτά φτιάχνουν και πουλάνε και οι ίδιοι. Μόνο εμείς, οι λίγοι και άσχετοι Αθηναίοι, καταβροχθίσαμε τα πάντα μπροστά στα τρομοκρατημένα τους μάτια (παιδάκι μου, να σου φτιάξω εγώ αύριο τσατζίκι όσο θέλεις, μην το τρως αυτό το πράμα εδω).

Κατά τα άλλα (μουσική, εξυπηρέτηση - πλην της ξυνισμένης μειοψηφίας, περιβάλλον) ήταν τέλεια. Αλλα ρε παιδί μου, ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ CATERING; ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ!

Ουφ. Τα είπα και ξαλάφρωσα. Να ζήσουν τα παιδιά, που φυσικά δεν ευθύνονται για όλα αυτά (αν και υποψιάζομαι οτι θα μπορούσαν να τσεκάρουν, αλλά όποιος έχει παντρευτεί ξέρει οτι αυτά είναι θεωρίες).

Ελπίζω την επόμενη φορά να το πάρει χαμπάρι ο ιδιοκτήτης γιατί είναι κρίμα. Είναι σαν να προσφέρεις συσκευασμένο μπακλαβαδάκι σε ζαχαροπλάστη.

2 Responses to "Πώς να καταστρέψετε τη φήμη σας (ολίγον τι)"

Ανώνυμος said :
22 Αυγούστου 2007 στις 8:34 π.μ.
Από όσα έχω ζήσει το αρνί σερβίρετε κρύο σε περιοχές που ξέρουν από τέτοια. Συγκεκριμένα στη Λεβάδεια που πηγαίνω τα τακτικά τα τελευταία δύο χρόνια..

Πάντως προσωπικά (ίσως επειδή έτσι το έχω μάθει) το προτιμώ ζεστό!

Για τα υπόλοιπα ουδέν σχόλιον (πάντως σε γάμο στη παραπάνω περιοχή που βρέθηκα όλα έγιναν όπως έπρεπε και το τσιμπούσι έμεινε αξέχαστο (θετικά) ενώ παρόμοιο είναι αδύνατον να γίνει εν Αθήναις)
perkizitore said :
26 Αυγούστου 2007 στις 11:54 π.μ.
Το αρνί προφανώς και ΔΕΝ σερβίρεται κρύο. Σίγουρα δεν έρχεται στο τραπέζι καυτό (αφού μέχρι να κοπεί το "ψητό" και να έρθει στο τραπέζι θέλει χρόνο), αλλά δεν σερβίρεται και κρύο! (Είμαι από το Καρπενήσι και εμείς τουλάχιστον έτσι το κάνουμε). Τα εύσημά μου στον συγγραφέα(!). Μου αρέσουν πολύ τα posts σου! Και σε αυτό το blog αλλά κυρίως στον Ζαχαρία! Μονάχα αν μπορείς να γράφεις πιο συχνά!

Δημοσίευση σχολίου