Αμερικάνικη προεκλογική περίοδος - τι δεν θα ακούσουμε ποτέ σε Ελληνικές προεκλογικές ομιλίες

7:48 μ.μ.

(0) Comments

Δεν θα σταθώ στο αν ο Obama είναι καλύτερος ή οχι από τον McCain - αλήθεια, δεν υπάρχουν κάτι τηγανιτές πατάτες που λέγονται έτσι; :)

Αυτό που μου έκανε εντύπωση στο παροιμιώδες 30λεπτο σποτ του Obama είναι αυτά που λέει σε δύο σημεία:

1. "Θα σας πω τι θα κάνω ως πρόεδρος: Κατ'αρχήν θα κάνω περικοπές φόρων σε όσες οικογένειες κερδίζουν λιγότερα από 200.000$ το χρονο"

Ακούς κ. Καραμανλή; Ακούς κ. Παπανδρέου; Εδώ στην Ελλάδα μια οικογένεια που βγάζει πάνω από 40.000 ευρώ το χρόνο παίζεται να θεωρείται και ζάμπλουτη. Ασε που έτσι που έχει γίνει το φορολογικό, όσα λιγότερα βγάζει τόσο περισσότερο ζάμπλουτη (μάλλον) θεωρείται, δεν εξηγείται αλλιώς.

Ελληνική έκδοση της παραπάνω δήλωσης: Αντικαταστήστε τη λέξη "λιγότερα" με τη λέξη "περισσότερα".

2. "Κάθε μέρα μου υπενθυμίζεται οτι δεν είμαι ένας τέλειος άνθρωπος. Δεν θα είμαι ένας τέλειος πρόεδρος. Σας υπόσχομαι όμως αυτό: Πάντα θα σας λέω τι σκέφτομαι και που "βρωμάω". Θα είμαι πάντα τίμιος μαζί σας σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Θα σας ακούω όταν διαφωνούμε. Και, το πιό σημαντικό, θα ανοίξω τις πόρτες της κυβέρνησης και θα σας ζητήσω να συμμετέχετε στη δική σας δημοκρατία και πάλι".

Ω. Τι έγκλημα και αυτό! Μα εδώ στην Ελλάδα ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να ξεστομίσει πολιτικός αυτά τα λόγια, διότι, πολύ απλά, ΔΕΝ θα εκλεγεί! Ακούς εκεί δεν θα είναι τέλειος! Ακους εκεί θα συμμετέχει ο λαός στη διακυβέρνηση!

Ελληνική έκδοση της παράπάνω δήλωσης:

Εκδοση 1: Προσθέστε ένα "δεν" πριν από κάθε "θα" σε όλες τις προτάσεις.

Εκδοση 2: Αντικαταστήστε όλες τις προτάσεις με κοινότυπες αερολογίες που είναι ικανές να στείλουν στο ψυχιατρείο και τους πιό ικανούς επικοινωνιολόγους και επαναλάβετε x10.

Και μην ακούσω κανέναν να λεει για το 1.000.000$ που εκτιμάται οτι πλήρωσε ο Obama για το σποτ του. Να τον θάψετε ΜΟΝΟ αν βγει βρώμα οτι χρημάτισε επιπλέον και πρόσωπα κλειδιά για να εξασφαλίσει ψήφους. Αν έδωσε μόνο αυτά, είναι πολύυυυ λίγα...

Καλά κρασιά.

0 Responses to "Αμερικάνικη προεκλογική περίοδος - τι δεν θα ακούσουμε ποτέ σε Ελληνικές προεκλογικές ομιλίες"

Δημοσίευση σχολίου